İlginç Üç İsim ! /Hüsnü MAHALLİ

General Joseph Ralston ile başlayalım. Hani şu Başkan Bush'un Terörle Mücadele Koordinatörü olarak atadığı kişi.

Bu köşeyi okuyanlar, bu işin bir fiyasko ile sonuçlanacağını daha ilk günden söylediğimi hatırlar. Nitekim geçen hafta işin gerçeği de ortaya çıktı.

Amerikan gazete ve internet sitelerinde 'PKK Koordinatörü' olarak adlandırılan Bay Ralston meğer silah komisyoncusu.

Nasıl olsa koordinatör ile komisyoncu arasında fazla da bir fark yok!

Uçak şirketi Loockheed Martin ve Cohen Lobi şirketlerinin yönetim kurulu üyesi olan adamcağızın meğer gerçek işi Türkiye'ye F-16'ları satmak, Türkiye'de medya sektöründe ve daha başka alanlarda iş bitirmek.

Bunu da ben değil Amerikan gazeteleri söylüyor.

Oysa Türkiye'de bazı bildik gazeteler ve çevreler Bay Ralston'u 'Türkiye dostu' olarak takdim etmişti.

Sanıyorum Bay Ralston'un yüzü tutmayacak ve bundan böyle Ankara'ya gelemeyecek.

Üstelik gelirse beraberinde bu kez Irak Kürdistan Federe Bölgesi hükümetinin atadığı ''PKK Koordinatörü'' Kerim Sincari'yi de beraberinde getirmek zorunda kalacak ya da onunla ve PKK'lılara Erbil'de konuştuktan sonra Ankara'ya gelecek!

Gelelim ikinci isme.

Ted Haggard.

Bu adam Başkan Bush'un bağlı olduğu ve yaklaşık 30 milyon üyeli Evangalist ya da Evanjelist Kilisesi'nin başkanı.

Evangalist kilise ise Amerikan iç ve dış politikasında en tutucu, bağnaz, sert ve saldırgan politikaların alınmasında ideolojik ve psikolojik rol oynamış, oynamaktadır.

Ama gelin görün ki; böyle bir kilisenin başında bulunan ve ahlak abidesi olarak Amerikalılara yutturulan başkanıTed Haggar, bir erkekle para karşılığı yatıyormuş.

Ne dersiniz; belki de birçok Oscar ödülü alan ve iki kovboy arasındaki homoseksüel ilişkiyi yücelten Brokeback Mountain filminden etkilenmiştir.

Adamlar boşuna bu filme Oscar vermediler!

Üçüncü isim çok daha ilginç.

Richard Perle, namı-ı değer Karanlıklar Prensi.

Çünkü adamın tüm işleri karanlık.

Bu adam yukarda sözü edilen Kilise'nin en katı üyelerinden ve aynı zamanda bu Kilise'nin ideolojik söylemleri ile beslenen Neo-Con yani Yeni Muhafazakar hareketinin kurucularından.

Peki ne yaptı bu adam?

Patronu Bush'a kazık attı.

Seçimlere birkaç gün kala Başkan'ın Irak politikalarını yerden yere vurdu.

Anlaşılan Perle bizdeki döneklerden esinlenmiş!

Çünkü bu adam Irak savaşının planlayıcı ve en baş uygulayıcılarından biridir.

Yani adam Şahinler'in şahinidir.

Şaron'dan bile daha İsrailci'dir.

Savaş demek Perle demek.

Türkiye'de birçok arkadaşı olan bu adam dostu Paul Wolfowitz ile birlikte 1 Mart Tezkeresi'nden dolayı Türkiye'yi tehdit edecek kadar ileri gitmişti.

Perle bakın ne diyor:

''Zamanında kahin olabilseydim, belki de Saddam'a karşı farklı stratejiler uygulardım ve Irak'a müdahale etmezdim. Irak'ta gördüğümüz şiddetin boyutu korku verici, kötülüğün bu boyuta ulaşacağını tahmin edemedim''.

Çok ilginç; bir ülkeyi yerle bir edeceksiniz, 650 bin insanın ölümüne neden olacaksınız, bu ülkede iç savaş çıkartacaksınız, tüm bölgeyi sonu gelemeyecek bir etnik ve mezhepsel bir savaş sürecinin içine sürükleyeceksiniz sonra da çıkıp 'kusura bakmayın böyle olacağını bilemedim' diyeceksiniz.

Amerika ve Amerikalıların Türkiye ve coğrafyamıza yönelik politikaları ile ilgili çok şey söylendi ve söyleniyor.

Yukarıda adı geçen üç kişinin durumu kendi başlarına Amerikan politikalarının iç yüzünü yeterince yansıtıyor.

Tabii görmek ve anlamak isteyenlere!

Umarım her akşam ABD diplomatları ile Ankara ve İstanbul'da yemek yiyip viskilerini yudumlayan Amerikan ve lobi sevdalıları bu yemeklerini kolay sindiriyorlardır!

Yoksa midelerini rahatlatacak maden suyunu Perle, Ralston ve hatta Haggard'dan istemek zorunda kalacaklar!7.11.2006-Akşam

Bu sitenin son güncelleştirilme tarihi 08/11/06 13/01/09